fbpx

Acidul hialuronic

Acidul hialuronic (HA) este o proteină care apare în mod natural în întreg corpul uman și este concentrat în fluidele sinoviale, în valvele inimii și ochi, și este o componentă cheie a cartilajului. De aceea, acidul hialuronic este foarte bine acceptat de către organism.
În forma extrasă, HA (acidul hialuronic) este o pulbere inodoră de culoare albă, fiind cunoscut și sub numele de hyaluronan, hialuronat de sodiu sau HA. Această substanță de umplere este folosita pentru mărirea buzelor și diminurea ridurilor. De asemenea are și un efect benefic asupra cearcănelor.

Ce efecte are acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o componentă organică foarte versatilă, regâsindu-se în fiecare țesut. În mod primar HA este o componentă importantă a cartilajului. Cu acest rol, acidul hialuronic (HA) amortizează șocurile în articulații, dar are și efect de lubrifiere și protecție a articulațiilor în fața inflamațiilor cronice (ex: artrită). Vindecă cu succes și întinderile de ligamente.

HA este un ingredient comun în preparatele anti-osteoartrită și este frecvent injectat în articulații, fiind un tratament foarte eficient.

HA ajută sistemul imunitar, acționând ca antioxidant, crește retenția de apă în țesuturi, crește lubrifierea valvelor cardiace, și are rol de adjuvant în tratamentul anti-infecțios. În anii 1990, preparatele cu acid hialuronic au început sa fie utilizate și în oftalmologie, la tratarea sechelelor de leziuni pe cornee.
Pe lângă faptul că menține articulațiile lubrifiate, acidul hialuronic ajută la reținerea apei și în alte țesuturi ale corpului, el asigurând hidratarea fibrelor de colagen și elastină. Acest lucru înseamnă articulații sănătoase, iar dacă vorbim de tegument, o piele mai fină, mai elastică, cu un aspect tineresc.
Datorită structurii sale, acidul hialuronic formează la nivelul pielii un film invizibil, transparent și elastic, acționând în același timp în profunzime, la nivelul țesuturilor. Rolul sau este de a menține cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere și sănătoase: suplețea, elasticitatea și tonicitatea. Interesul pentru folosirea acidului hialuronic ca ingredient bioactiv în produsele de îngrijire a pielii a apărut odată cu descoperirea că volumul de acid hialuronic din epidermă scade cu vârsta. De aceea, acidul hialuronic este folosit deja de ceva timp în industria cosmetică, fiind poreclit “cheia de la fântâna tinereții” – efectele sale extraordinare de umplere a ridurilor și de netezire au fost demonstrate clinic. Tot studiile clinice au arătat că acidul hialuronic ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor și la estomparea cicatricilor vechi sau noi.

AH se regăsește sub formă de:

  • suplimente alimentare;
  • produse injectabile de “umplere” (fillere), pentru femeile care doresc un tratament anti-rid “în forță” și sunt dispuse la proceduri mai invazive. Beneficiile injectării acidului hialuronic durează, în general, câteva luni, deoarece acesta se resoarbe în mod natural în organism. Ca atare, tratamentul se repetă la interval de 6-12 luni. Ca efecte secundare posibile, sunt descrise: eritemul la locul injectarii, prurit, edem, urticarie;
  • produse cosmetice (creme, serumuri), pentru reducerea vizibilă.

Toxină botulinică (BOTOX)

Ce este de fapt toxina botulinică, în ce scopuri se folosește și cui îi este contraindicată? Să aflăm mai multe detalii despre beneficiile și efectele adverse pe care le poate aduce.

La inceput, toxina botulincă a fost folosită în scopuri medicale (de la pacienți cu spasme musculare, la cei cu strabism și nu numai), cu efecte spectaculoase și reacții adverse minime. Botox-ul este o abreviere de la toxina botulinică, care este într-adevăr, cea mai toxică substanță de natură proteică și care poate paraliza musculatura corpului.

Si totuși, la ce este bună toxina botulinică?

Dacă este folosită în doze mici, ea s-a dovedit foarte folositoare în tratarea anumitor probleme aprobate de către FDA:

  • transpirația excesivă;
  • distonia cervicală la adulți (sau torticolis, o afecțiune neurologică ce cauzează contracții puternice la nivelul umerilor și al gâtului);
  • blefarospasm (închiderea necontrolată a pleoapelor);
  • strabism (privirea încrucișată);
  • tratament cu efect temporar de atenuare a ridurilor.

Firele bioabsorbabile PDO (polydioxanonă)

O metodă nouă de remodelare facială și estompare (corectare) a ptozei țesuturilor moi, cu ajutorul firelor biodegradabile din PDO, care permite remodelarea țesuturilor feții și corpului.

În ultimul timp, devine din ce în ce mai răspândită metoda de lifting cu ajutorul firelor biodegradabile, care se resorb complet timp de 180 zile de la procedură. Efectul devine vizibil imediat cu o evoluție maximă în 3-4 săptămâni, timp în care se stimulează formarea de colagen nou în jurul firelor. Rezultatul se menține timp de 1,5 – 2 ani, iar după procedură pacientul poate să-și reia activitatea socială imediat. Metoda de implantare este atraumatică – pe piele nu se fac incizii, iar locul de injectare se vindecă repede. Nu este necesară anestezia infiltrativă, excluzându-se riscul reacțiilor alergice și a hematoamelor.

Avantajele liftingului cu fire bioabsorbabile PDO:

  1. Efect imediat și cumulativ
  2. Biocompatibilitate tisulara 100%
  3. Compatibilitate cu alte proceduri
  4. Persistența rezultatului până la 1,5- 2 ani
  5. Reversibilitatea procedurii (pacienții pot repeta procedura)
  6. Lipsa riscului de infiltrație, reacție alergică

Solicită acum o programare în centrul Evelis!

La Evelis este totul despre Tine!
Programează-te

Tratamente faciale

Vezi mai jos toate serviciile din categoria tratamente faciale

Eclipse Micropen crează o multitudine de micro-leziuni punctiforme în derm, stimulând producerea de colagen si elastină.

Acidul hialuronic este o componentă organică foarte versatilă, regâsindu-se în fiecare țesut. Este o componentă importantă a cartilajului.

Aparatul de mezoterapie virtuală pe care îl puteți găsi în centrul Evelis, deține nu mai puțin de patru funcții spectaculoase.

Rezultatele microdermoabraziunii cu pulbere de diamant sunt instant, dar si durabile, tratamentul fiind unul complet nedureros.

Alte servicii

Vezi si alte servicii Evelis Beauty Center

Date de contact

& localizare centru

Telefon: +4 0727 556 614
Email: office@evelis.ro
Adresă: Bd-ul Tomis, nr. 213 Constanța
Program: L-V: 10:00 - 20:00, S: 10:00 - 16:00